Het laatste nieuws, exposities en Herman Smith vertelt over de filosofie achter zijn werk.

2004 – 2005 | Aandacht is Liefde

Kunstenaar Herman Smith verteld over wat hem inspireerde tot het thema ‘Aandacht is Liefde’. Een serie van 16 schilderijen die hij maakte in 2005.

De galerie waar de kunstenaar normaliter kunst ophangt is een dood ding. Veel liever hang ik mijn werk in een boeren stal. Vooral de ouderwetse stal, want daar is veel  leven; kippen, kuikens, koeien en varkens. Ook duizenden en nog eens duizenden vliegen. Ik vindt het niet erg dat mijn werk bijna onzichtbaar wordt door de vele vliegenpoepjes. Want kunst is ‘veel mist en nog meer mist’, aldus de woorden van de componist Ravel. Gelukkig werk ik toch met acryl en dat is makkelijk schoon te maken.

Na een gesprek met een boer, kwam ik op het thema ‘Aandacht is Liefde’. Denkend aan mijn vader die iedere dag de kamerplanten water gaf met een gieter. Op zaterdag deed hij bij het water een schepje suiker. En door deze aandacht ontstond een compleet oerwoud in de vensterbank. Ongeveer één keer in het halve jaar moesten de planten verpot worden. Want, door hoe mijn vader aandacht gaf groeiden de planten de pot uit. Alle buren vroegen om een stekje. De hele straat had planten van mijn vader door hoe hij liefdevol met zijn planten omging. Als symbool voor ‘Aandacht is Liefde’ schilderde ik vooral veel gieters

Benieuwd naar de schilderijen? Klik dan hier en vervolgens op de serie ‘2005-2006 – Aandacht is Liefde’.

Reageren

Laat ons weten wat je hiervan vind!