Het laatste nieuws, exposities en Herman Smith vertelt over de filosofie achter zijn werk.

2010 | Koeien hebben Hoorns

Kunstenaar Herman Smith verteld over wat hem inspireerde tot het thema ‘Koeien hebben Hoorns’. Een serie van 8 schilderijen die hij maakte in 2010.

Vanwege de veel te nauwe stalruimte verwonden de koeien elkaar met hun horens. En daarom worden de horens afgezaagd. Nu weet bijna geen mens dat de koe horens heeft. Er is de proef gedaan om radioactief materiaal in de hoorn te stoppen. En alle geigertellers stopten prompt. Blijkbaar is de koehoorn zo extreem dicht, dichter nog dan lood. Het bloed van de koe stuwt naar de horens en weer terug. De koe heeft met haar horens een grens en een koe zonder horens is een geval zonder grens. De koe zonder horens hangt waarschijnlijk samen met melkallergie. Om wetenschappelijk te bewijzen duurt dat nog heel lang. Geef zolang dit onderzoek duurt gewoon aan de koe de horens terug, en geeft meer stalruimte.

Ik heb voor deze gelegenheid ook de Egyptische godin van de nacht Isis geschilderd. Zij beschikt ook over horens.

Benieuwd naar de schilderijen? Klik dan hier vervolgens op de serie ‘2010 – Koeien hebben Hoorns’.

1 reactie

Voel je vrij om te reageren! Reageren

  1. Jan W Bonda says:

    In 1951 hadden alle koeien in Nederlands horens. Vanaf mijn geboorte in dat jaar had ik last van verstopping, neus en darmen. Koemelkeiwitallergie bleek pas in 2007. Ik was verslaafd aan melk
    Trouweens. Koeien hebben volgens mij ook in het weiland de behoefte een rangorde vast te stellen door te vechten

Reageren

Laat ons weten wat je hiervan vind!