Kunst brengt leven in het huis!

Veel van de schilderijen van Herman Smith op deze site zijn te koop. Om het voor iedereen mogelijk te maken een schilderij van Herman in huis te halen is er ook een kunstuitleen (kunst huren) en huurkoop regeling (kunst sparen).

Kunst kopen

Je bent ‘verliefd’  op een schilderij en wilt deze kopen, hartstikke leuk natuurlijk! Wij zijn flexibel in hoe je wilt betalen. Zo is het bij ons mogelijk om 1 jaar renteloos in termijnen te betalen.

Kunst huren

Via de kunstuitleen kun je één of meerdere schilderijen huren voor onbepaalde tijd. Het huurbedrag is altijd 1% van de waarde van het schilderij. Dus voor een schilderij met een cataloguswaarde van €1.000 is het huurbedrag slechts €10,- per maand. De huurovereenkomst is na één jaar maandelijks opzegbaar.

Mocht je binnen één jaar besluiten tot koop dan wordt de betaalde huur als aanbetaling beschouwd. Je kunt het ook bij huren houden en af en toe wisselen van kunstwerk. Zo geniet je van kunst in huis die op dat moment het beste bij je past.

Huurkoop regeling

Met een huurkoop regeling kun je meerdere jaren kunst blijven ruilen terwijl je automatisch spaart voor de eventuele aanschaf van een kunstwerk.
Kies je bijvoorbeeld voor een schilderij van €1.000 met een huurkoop regeling dan betaalt u 3% van de cataloguswaarde (€30,- per maand) waarvan €20,- (2% van de cataloguswaarde) wordt gespaard. Op deze manier heeft u in 50 maanden het kunstwerk bij elkaar gespaard!

Bedrijven en instellingen:

Bij het huren van meerdere kunstwerken geldt een kwantumkorting.