Het laatste nieuws, exposities en Herman Smith vertelt over de filosofie achter zijn werk.

2009 | De Geur van Versgebakken Brood

Kunstenaar Herman Smith verteld over wat hem inspireerde tot het thema ‘Geur van Versgebakken Brood’. Een serie van 11 schilderijen die hij maakte in 2009.

De geur van versgebakken brood. Waarom zou ik de geur niet schilderen? De geur van brood  geeft Darwin ongelijk. Sinds de hemelse geur van versgebakken brood stam ik af van God en niet meer van de aap. De hele serie heb ik geëxposeerd bij bakkerij Timmer in De Koog. De opening was verzorgt door twee brooddichters. Eén van de dichters begon  zijn gedicht: ‘Ik ben geen appeltaart. Want met appeltaart kun je zo goed gooien, ik schat vier meter. En met mij niet’.  Mijn werk hing zo vanzelfsprekend dat ik niets verkocht heb, hetgeen ik als groot compliment beschouw.

Benieuwd naar de schilderijen? Klik dan hier vervolgens op de serie ’2009 –Geur van Versgebakken Brood’.

Reageren

Laat ons weten wat je hiervan vind!