Het laatste nieuws, exposities en Herman Smith vertelt over de filosofie achter zijn werk.

2007-2012 | Sterrenhemel boven Boerenland

Kunstenaar Herman Smith verteld over wat hem inspireerde tot het thema ‘Sterrenhemel boven Boerenland’. Een serie van 16 schilderijen die hij maakte in de periode 2007 – 2012.

Midden in zomer toen het snikheet was heb ik blauwe nachten geschilderd. Vroeger vertelde ik verhaaltjes aan mijn broertje als we vanwege de hitte niet konden slapen. Zo’n verhaaltje begon: “‘het was zo’n strenge winter dat mensen geen kolen meer hadden voor hun kachel, en in plaats van kolen rode papiertjes in de haard hingen en dachten dat warm was”. Ik verving deze papiertjes door blauw.  En door het blauw van de koude kon mijn broertje weer inslapen. Allemaal blauwe schilderijen midden in de zomer. Of het helpt tegen de opwarming van de aarde, weet ik niet. De aarde heeft koorts. Als bij mij de de koorts met twee graden toeneemt – hetgeen is toegestaan – heb ik 39 graden koorts.  Logisch toch dat de aarde zich niet zo lekker voelt, toch?

Benieuwd naar de schilderijen? Klik dan hier vervolgens op de serie ‘2007-2012 – Sterrenhemel boven Boerenland’.

Reageren

Laat ons weten wat je hiervan vind!