Het laatste nieuws, exposities en Herman Smith vertelt over de filosofie achter zijn werk.

1993 – 1995 | Naturalistisch

Kunstenaar Herman Smith verteld over wat hem inspireerde tot het thema ‘Naturalisme’. Een serie van 8 schilderijen die hij maakte tussen 1993 – 1995.

In de jaren ’93 – ’95 had ik mijn atelier op de tuin in Warmenhuizen. Midden in die tuin ging ik koningskaarsen schilderen. Merkwaardig was het feit dat die ene koningskaars die ik schilderde overdadig bloeide en de ander verkwijnde. Ook plaatste ik mij te midden van pompoenen slingers. In het echt zijn deze planten veel mooier dan de geschilderde afbeelding van deze werkelijkheid.

Benieuwd naar de schilderijen? Klik dan hier en vervolgens op de serie ‘1993-1995 – Naturalistisch’.

Reageren

Laat ons weten wat je hiervan vind!